Turizm Fuarı’nda Uygulama Oteli’ne büyük ilgi

Turizm Fuarı’nda Uygulama Oteli’ne büyük ilgi

03 Ekim 2022, 13:15

Bu yıl 12’incisi düzenlenen ‘Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na ilk kez katılan Edremit Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 2 Ekim Pazar Günü’ne kadar açık kalacak olan ‘12. Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, renkli görüntülere sahne oluyor.

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerindeki turizm zenginliklerinin tanıtımının yapıldığı fuarın ilk gününde fuara ilk kez katılan Edremit Uygulama Oteli standına yurt içinde ve yurt dışından gelen çok sayıda misafir tarafından ziyaret edildi.

Türkiye’nin 3’üncü büyük turizm fuarı olan ‘Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın açılışının ardından başta Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, İş insanı ve Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası (Vatso) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, dernek ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile İran ve Irak’tan fuara katılan firmaların yetkilileri Uygulama Oteli standını ziyaret ettiler.

Fuarda açmış oldukları standa olan yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten Okul Müdürü Fuat Tur ve Teknik Müdür Yardımcısı Otel Sorumlusu Kamuran Deniz, “Van’ın turizm değerlerini, tabii ve doğal güzelliklerini uluslararası fuarlarda tanıtma gayreti içerisindeyiz. Fuara ilk kez katılıyoruz. Standımıza oldukça ilgi gösterildi. Bu da mesleki eğitim geldiği nokta açısından son derece önemli. Bu vizyonu daha da genişletmek istiyoruz. Türkiye’nin birçok ilinin yanı sıra komşu ülkelerde firmaların katıldığı fuarda tanıtımın yapılması, mesleki eğitim adına Uygulama Oteli’nin bu fuarda yer almasını çok önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz” şeklinde konuştular.